mátaykata 2009.10.30. 20:23

Küldetésben

Avagy egy Corvinusos nyomában, aki 2009 augusztusában elindult a szakmai gyakorlatára, és csak ezt a naplót hagyta hátra…

 

 

7.55: A bibi ott kezdődött, hogy megígértem Szilvinek: kimegyek a reptérre, hogy elbúcsúzhassak tőle, noha a saját gépem csak órákkal később indult. Ha már egy napon indulunk, igazán megihatnánk egy kávét Ferihegyen.

7.56: Mindez, vagyis az, hogy gond van, egy perccel később realizálódott bennem, amikor kócosan felkönyököltem az ágyban, és magam is meglepődtem, milyen rekedten szóltam bele a telefonba. „Halló, őrült, ki hajnalok hajnalán keresel”. Kevésbé megértő hang a vonal másik végén: „Ha nem érsz ide öt percen belül, muszáj bechekkolnom! Elmegy a gépem!” Gyors fejszámolás a kanapé szélén: „Nem fog menni, sajnálom.”

 

Gondolom, most csupa rossz dolog fog történni velem, mert én vagyok a főgonosz a film elejéről, aki pácban hagyta a barátját, és ezért most bűnhődnie kell.

 

8.20: A főgonosz fogat mos, még egyszer ellenőrzi bőröndjét, és mivel a hármat tökéletes számnak tartja, berak még egy kabátot a másik kettő mellé: biztos, ami biztos.

 

Merthogy Helsinkiben hideg van. Igen, még augusztusban is.

 

8.25: Határozott női megérzés: egy pár tűsarkú nem tűsarkú, két pár tűsarkú egy tűsarkú, a munkához úgyis kelleni fog, csiribú-csiribá, legyen tehát három a tűsarkúk száma!

 

Merthogy itten munka lesz. Nem is akármilyen, és nem is akárhol.

 

16.30: Naná, hogy senki nem vár a reptéren. Legatyásodásom első okozója egy taxisofőr, aki háromszor visszatolat a cél előtt, így 24 euro helyett 27-et fizetek. Kiitos, kiitos, köszönöm.

 

Másnap, 9.45: Már ma elkezdtem kávéban mérni a napokat. Négy főnökször huszonnyolc, az hány nap? És ha valamelyik főnök délután is kér?

 

12.45: Hát persze, hogy nálam romlik el a nyomtató és a fénymásoló egyszerre. Caplatás a szervizbe. Utálom azokat a táblákat, amikre az van írva: „Rögtön jövök.” Állok az esőben, a helyzet reménytelen, a hőmérséklet 14 fok. Bár lenne egy gumicsizmám…

                                                                                                                     

                                                                                                                      -mk-

 

Folytatás az Offline következő számában!



in: Corvin Offline 2009/3
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mataykata.blog.hu/api/trackback/id/tr431487558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása